Bart ter Haar

Bart ter Haar zag op 20 april 1973 het levenslicht in Laren, Noord-Holland. Hij wordt ook wel de ‘glamourmakelaar van Oud-Zuid (Amsterdam)’ genoemd. Hij is mede-eigenaar van makelaarskantoor Merel & Ter Haar.

Carrière en Ter Haar Makelaars

Bart ter Haar deed zijn opleiding tot makelaar aan het NVM SOM (het Studiecentrum Opleidingen Makelaardij van de Nederlandse Vereniging van Makelaars) te Nieuwegein. Ter Haar is sinds 1995 actief in de makelaardij. Hij begon zijn loopbaan bij C. Hoen Dzn C.V. Makelaars. Daar leerde hij van Jan Wieger van der Linden de fijne kneepjes van het vak. Ter Haar werkte zes jaar onder de hoede van Van der Linden, totdat de kans zich voordeed om een eigen makelaarskantoor op te richten. Zo ontstond in 2001 Ter Haar Makelaars, gevestigd in Amsterdam. Het kantoor groeide uit tot een succesvol makelaarskantoor: in het klantenbestand zaten BN’ers en vermogenden. Volgens Ter Haar kende het makelaarskantoor zowel hoogte- als dieptepunten. Hoogtepunten in 2007/2008, dieptepunten in 2012. Op het hoogtepunt had hij tien mensen in dienst. Na de crisis van 2008 ging het slechter en kreeg het kantoor het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. In 2012 bleek het kantoor van de ‘glamourmakelaar van Oud-Zuid’ in Amsterdam failliet te zijn. Ter Haar vroeg zelf het faillissement van zijn kantoor Ter Haar Makelaars aan. Hij had naar eigen zeggen niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Na dit dieptepunt in 2012 is Ter Haar zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Hoewel hij het fijn vond om na elf jaar eens de handen vrij te hebben, dacht hij meteen al na over een doorstart: ‘Als zzp-er, zonder hoge kosten. Geen kantoor, geen secretaresse en dergelijke. Je moet in de huidige tijd zo min mogelijk kosten hebben’, aldus Ter Haar. De maanden die erop volgden zou hij gaan nadenken over wat hij wilde gaan doen.

Merel & Ter Haar Makelaars (MTH Makelaars)

Kort hierna bood zich echter een nieuwe bijzondere kans aan voor Bart ter Haar. Het idee ontstond om samen met Merel van der Weyden, Merel Makelaardij, twee kantoren te fuseren en op die manier de krachten te bundelen. Zodoende werden de kennis, het netwerk en het enthousiasme van Merel van der Weyden en Bart ter Haar samengebracht en werd in maart 2013 het nieuwe kantoor Merel & Ter Haar Makelaars geboren. Ter Haar is positief over deze nieuwe start. Naar eigen zeggen kijkt hij nu op een andere manier naar de markt: ‘Het zijn andere tijden en we zijn ervan overtuigd dat wij samen met beide kennis en ervaring met een nieuwe invalshoek de huizenmarkt kunnen benaderen.’ Speerpunten van het nieuwe kantoor zijn persoonlijke benadering en service. De specialisatie van het kantoor ligt in groot Amsterdam, omdat daar hun netwerk en expertise ligt.

Privéleven

Bart ter Haar had in 2007 korte tijd een relatie met actrice Jennifer Hoffman. Haar vriendinnen omschreven de makelaar toentertijd als vrouwenverslinder, maar hijzelf vindt dit onzin. Inmiddels is hij wel gesetteld, want in april 2014 werd bekend dat Bart ter Haar verloofd is met zijn vriendin Eline Visser. Op het moment van schrijven woont de makelaar in Amsterdam.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.