Bert van der Els

Bert van der Els is voorzitter van de Raad van Bestuur/CEO van Heijmans. Heijmans NV is een bekend Nederlandse bedrijf in vastgoed, bouw, infra- en installatietechniek. Het bedrijf heeft meer dan 80 vestigingen. Maar wie is de bestuurder van dit beursgenoteerde bouwconcern? Bert van der Els werd op 6 oktober 1954 geboren en groeide op in Nuland als zoon van Theo van der Els en Sjaantje van der Donk. Hij heeft vier zussen en een broer.

Carrière

In 1967 ging Bert van der Els naar het Titus Brandsma Lyceum in Oss. Na het afronden van de middelbare school begon hij in 1972 op de Technische Universiteit Eindhoven aan een studie elektrotechniek. Dit was tevens het moment dat Van der Els op kamers ging. In 1980 haalde hij zijn mastertitel en ging aan het werk. Hij begon als manager Industrial automation bij ABB. Dit deed hij bijna negen jaar. In 1989 kreeg hij dezelfde functie bij HCS en 3,5 jaar later bij GTI. Hij was dus manager Industrial automation bij diverse bedrijven. Ook was hij werkzaam in het buitenland. Begin 1997 werd hij Managing Director Safety Systems bij het Japanse bedrijf Yokogawa. In 1999 kocht hij aandelen in installatiebedrijf Burgers, dat kort daarna fuseerde met Ergon. Van der Els was dan ook eigenaar en algemeen directeur van Burgers Ergon.

Heijmans N.V.

In 2007 werd het Burgers Ergon overgenomen door Heijmans. Op dat moment had het bedrijf dat door Bert van der Els geleid werd 1400 werknemers. In 2008 werd Van der Els concerndirecteur Utiliteitsbouw & Techniek bij Heijmans. In 2010 trad Van der Els toe tot de Raad van Bestuur van Heijmans en per 18 april 2012 werd hij door de Raad van Commissarissen aangewezen als voorzitter van de Raad van Bestuur van Heijmans N.V. Naast zijn werk als bestuurder van Heijmans zit Van der Els in de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Bouwregatta. Ook is hij lid van de Raad van Advies Verebus Engineering.

Privéleven

Bert van der Els woont op het moment van schrijven landgoed Sparrendaal in Vught. Op het landgoed stond vroeger een klooster, maar toen Van der Els het in 2009 kocht ging dat oude gebouw tegen de vlakte. Het huis heeft negen verschillende woonruimtes met afzonderlijke woonfuncties. Bert van der Els is getrouwd met Lammie. Hij leerde zijn vrouw kennen doordat hun ouders bevriend waren. Lammie heeft een praktijk voor meditatie en bewustzijnsontwikkeling, dat is gevestigd op een paviljoen op het landgoed. De ruimtes in dat paviljoen worden ook vaak beschikbaar gesteld voor exposities van verscheidene kunstenaars. Het stel deelt dan ook een passie voor kunst. Ze verzamelen kunst en in hun huis staan allerlei uiteenlopende kunstvoorwerpen. In 1986 werd hun zoon Joris geboren. Van der Els is nog weinig in de plaats te vinden waar hij opgroeide: Nuland. Maar hij heeft daar wel carnaval leren vieren en dat doet hij dan nog steeds, maar nu bij de Bossche vereniging de Kikvorschen. Van der Els en zijn vrouw zijn ooit eens Prins en Prinses Carnaval geweest.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.