Coen van Oostrom

Coen van Oostrom is geboren in 1970 in Houten en is de oprichter en CEO van het duurzame vastgoedbedrijf OVG. Van Oostrom werd in 2007 uitgeroepen tot “Vastgoed persoonlijkheid van het jaar” en tevens werd hij in het begin van 2014 genoemd als een van de belangrijkste vastgoedbeslissers van 2014. Volgens Vastgoedmarkt is zijn invloed op de Nederlandse vastgoedmarkt onverminderd, ook al draagt hij zijn visie op duurzaam commercieel vastgoed steeds meer internationaal uit. Vastgoedmarkt verwacht dit jaar dan ook veel van hem op het gebied van duurzame gebouwen. Maar wie is de persoon achter dit vastgoed gerelateerde succes? Kortom, wie is Coen van Oostrom?

Utrecht en jeugd

Coen van Oostrom is in 1970 ter wereld gekomen in Houten, Utrecht. Van Oostrom’s ouders gingen uit elkaar toen hij nog vrij jong was. Door de scheiding is Van Oostrom vooral opgegroeid bij zijn moeder, samen met zijn broer. Zijn moeder, die in de gezondheidszorg werkte, was vaak in het weekend aan het werk en had hierdoor doordeweeks vaak tijd voor intensief contact met haar kinderen. Van Oostrom geeft aan dat er altijd ruimte was voor discussies aan de eettafel. Van Oostrom’s moeder was vrij links georiënteerd en Van Oostrom noemde zichzelf vanaf jonge leeftijd al rechts; dit botste dus dikwijls. Maar de discussies waren altijd van goede aarde en Van Oostrom geeft aan hier goede herinneringen aan te hebben overgehouden.

  In de jaren tachtig gaat Coen van Oostrom in Utrecht naar de middelbare school, naar het St. Bonifatiuscollege. Aan het St. Bonifatiuscollege behaalt in 1989 zijn VWO diploma. Vanuit de middelbare school wil Van Oostrom meteen door naar de universiteit en hij besluit bedrijfseconomie te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn studententijd is hij al als ondernemer in vastgoed actief. In 1995 studeert Coen van Oostrom af aan de Erasmus Universiteit en richt hij vrijwel meteen zijn eigen vastgoedbedrijf OVG op.

Loopbaan

Na Coen van Oostrom’s afstuderen in 1995 is hij een korte tijd werkzaam bij Wilma Groep International als projectmanager. Al snel besluit Van Oostrom echter dat hij liever voor zichzelf wil beginnen en in 1997 richt hij OVG op. Van OVG, wat staat voor van Oostrom VastGoed, is Van Oostrom sindsdien CEO. Momenteel is OVG is de grootste commerciële vastgoed ontwikkelaar van Nederland en staat OVG bekend om zijn innovatieve denken op het gebied van duurzaamheid. Om verdere stappen in Europa te zetten opende Van Oostrom er een aantal kantoren in Duitsland die onder OVG Duitsland vallen. In 2016 opende daarnaast het eerste kantoor van OVG Verenigde Staten in New York.

Groen Rechts

Coen van Oostrom noemt zichzelf “Groen Rechts”. Duurzaamheid is volgens Van Oostrom een van de belangrijkste thema’s die politiek rechts in Nederland wel eens links laat liggen. Dit is volgens Oostrom onzin. “We moeten de duurzaamste willen worden” claimt Van Oostrom dan ook in een interview.

Thuis is Van Oostrom ook erg veel bezig met duurzaamheid. Zo heeft hij zonnecellen in zijn woning en hij rijdt een hybride auto. Wanneer je een auto koopt moet je volgens Van Oostrom altijd de meest duurzame auto kopen . Deze filosofie is ook terug te vinden in Van Oostrom’s vastgoedwerk. Hij is namelijk van mening dat wanneer je een gebouw bouwt, dit zo duurzaam mogelijk moet gebeuren. “Dan kost het geen enkele moeite om de wereld te redden”, aldus Coen van Oostrom.

Persoonlijke leven

Coen van Oostrom is getrouwd met Wendy van Oostrom – Van Bodegom. Samen met Wendy heeft Van Oostrom drie dochters. Een tweeling van 8 en een dochtertje van 6. Van Oostrom is momenteel nog steeds woonachtig in Rotterdam.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.