Eric Bond

Eric Bond is directeur van een van de grootste makelaarskantoren van Nederland: Hendriks Makelaardij en Hoekstra en Van Eck. Hij is in de wieg gelegd om makelaar te worden: zijn vader had een makelaarskantoor aan huis. Bond wist dan ook al jong dat hij makelaar wilde worden. Hij vindt het mooie van het vak dat achter elk huis en elke koper en verkoper een eigen verhaal zit.

Loopbaan

In 1986 rondde Eric Bond de Middelbare detailhandelsschool af op het Ondernemerscollege in Amsterdam. Drie jaar later, toen hij 21 was, trad hij in dienst bij Hoekstra en Van Eck. Eerst als assistent op de vestiging in Monnickendam, totdat hij in 1993 werd beëdigd als makelaar. Twee jaar later werd hij kantoordirecteur van de vestiging van Hoekstra & Van Eck in Purmerend. In de jaren die volgden werden er kantoren geopend en overgenomen. In 1999 was er een management buy out en nam Eric Bond Hoekstra en Van Eck over. Sindsdien is hij algemeen directeur. Sinds 2008 is Bond ook algemeen directeur van Hendriks Makelaardij. Met dit samengaan werd de organisatie nog groter. Bond heeft samen met Gerard de Gier de leiding over 25 makelaarskantoren en vier hypotheekshops van de groep.

Huizenmarkt

Eric Bond begon in 2008 als directeur van de Hendriks Groep. Een paar dagen daarna brak de crisis uit. Het was duidelijk te merken op de werkvloer: ‘Mensen belden bezichtigingen af, de woningmarkt viel ineens stil.’ Bond wilde en wil dan ook dat er een optimistische cultuur op zijn kantoor heerst. Er moet veel aandacht worden geschonken aan successen; de nadruk moet worden gelegd op wat er goed gaat. Ook wilt hij dat zijn bedrijf zich blijft onderscheiden van andere makelaars: ‘Zo bieden wij veel extra verkooptools en hebben we een commerciële backoffice waardoor iedereen wordt teruggebeld die een bezichtiging heeft gedaan of zich bij ons op de website heeft aangemeld. De backoffice beheert ook onze chatservice.’ Bond vindt bovendien dat de makelaardij niet moet veranderen, zoals veel mensen wel roepen. Hij blijft liever bij de basis van het vak en vindt dat de makelaar nodig blijft voor het bereik, de informatievoorziening en voor het maken van de deal.

Privé

Op het moment van schrijven woont Eric Bond in Volendam. Naast zijn werk als makelaar is Bond ook lid van de Raad van Toezicht van woningcorporatie ‘De Vooruitgang’ in Volendam. In 2006 trad hij toe tot deze raad om de corporatiesector beter te leren kennen en om zijn marktkennis maatschappelijk in te zetten in zijn woonplaats. Erik Bond beschrijft zichzelf op zijn Twitter als ‘ondernemer, makelaar, vader, zoon, man, vriend, sportief, gever, Volendammer, gezelligheidsdier, soms grappig.’

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.