Frits Markus

Frits Markus, NVM-makelaar en taxateur uit Barendrecht, is sinds november 2017 voorzitter van de vakgroep Wonen van NVM, hierdoor nam hij het stokje over van Anke Bodewes die deze functie bijna zes jaar vervulde. Al jaren is Markus actief voor de NVM, als lid van de Regionale Commissie Lidmaatschappen in Rotterdam en als lid van de Raad van Advies. Tevens is Markus naast het voorzitterschap ook lid van het Algemeen bestuur NVM.

Markant NVM-makelaars

Sinds 24 jaar is Frits Markus (1956) eigenaar van Markant NVM-makelaars & Taxateurs. Samen met nog een ervaren NVM-makelaar en twee deskundige commerciële binnendienstmedewerksters wist hij dit bedrijf uit te laten groeien tot een van de meest toonaangevende makelaarskantoren in de regio Barendrecht. Markus helpt particulieren bij het aankopen, verkopen en taxeren van onroerend goed. Kernwoorden die dit tot een succes maken zijn deskundigheid, nieuwe inspiratie en creativiteit in het vakgebied, en een transparante, persoonlijke werkwijze.

Nevenfuncties

Markus is al langere tijd actief voor de NVM. Zo werd hij in april 2010 lid van de Regionale Commissie Lidmaatschapszaken in Rotterdam en werd hij een jaar later voorzitter van de Raad van Commissarissen van Realworks BV. Realworks is een joint venture tussen NVM en Basegroup BV die sinds 2004 NVM-makelaars helpt door complete CRM pakketten aan te bieden. Hierin zitten diensten als relatiebeheer, objectbeheer en marketingcommunicatie. In begin 2012 werd Markus lid van de Raad van Advies van Examenadviesbureau, een bedrijf dat zich bezig houdt met de afname en ontwikkelingen van onder andere makelaardijexamens. Als lid van de Raad van Advies gaf hij de directie gevraagd en ongevraagd advies over de koers en het functioneren van het bedrijf en het te voeren beleid.

Kritisch over vakgenoten

In een interview met De Monitor (KRO NCRV) in september 2016 sprak Markus zijn ongezouten mening uit over vakgenoten die klakkeloos het aankoopbedrag van een woning als taxatiewaarde overnemen voor een gemakkelijke financiering. Tot zijn grote spijt zijn er een aantal taxateurs die op deze manier iedereen te vriend willen houden. Over zijn eigen optreden als makelaar en taxateur zegt hij: ‘Ik ben niet betrokken bij de aankoop en verkoop en heb geen relatie met de hypotheekverstrekker. Ik wordt als lokale deskundige ingeschakeld om een waarde te bepalen en laat me niet door iemand van buitenaf beïnvloeden’.

Sponsoring BVV Barendrecht

Sinds jaar en dag is Frits Markus verbonden met de voetbalclub BVV Barendrecht. Helaas staat hij niet meer wekelijks op het veld maar Markus heeft veel hechte vriendschappen overgehouden aan de vriendenteams waarin hij bijna 20 jaar speelde. Tegenwoordig is Markant Makelaardij trouwe sponsor van de voetbalclub en draagt Markus de club een warm hart toe.