Harry Mens

Harry Mens zag op 29 januari 1947 het levenslicht in Lisse. Mens is makelaar, maar vooral ook bekend door zijn werk als televisiepresentator.

Jeugd

Harry Mens werd geboren in Lisse en groeide op in een rooms-katholiek gezin. Op jonge leeftijd nam Mens de rol van gezinshoofd op zich, doordat zijn vader overleed. Hij begon als commissionair in bloembollen. Later verdiepte Mens zich in onroerend goed en werd hij makelaar. Hij richtte zijn eigen kantoor op: Mens Makelaars, gevestigd in Lisse.

Business Class

Harry Mens verwierf nationale bekendheid door zijn werk als presentator van het RTL 7-programma Business Class. Dit programma bestaat sinds 1998 en wordt opgenomen in Grand Café t Elfde Gebod in Noordwijk. Iedere zondagochtend wordt het uitgezonden en ’s avonds laat herhaald. Business Class is een commercieel programma en draait vooral om de sponsors, met de nadruk op onroerend goed. Ook is er veel aandacht voor actualiteiten. Mens koopt zelf de zendtijd in bij RTL 7. Tegen een bepaald bedrag kan een ondernemer een plekje krijgen in het programma of reclameblok. De koper kan zelf aangeven welke vragen in het interview worden gesteld. Maar niet alle deelnemers hoeven te betalen. Zo sprak Mens in het programma met vele zakenlieden, maar ook enkele politici. Ook de dochter van Mens presenteert een aantal items in het programma. Een veel geziene gast in het programma was Pim Fortuyn, met wie Mens persoonlijk bevriend was. Ook financierde de makelaar de LPF. Volgens Mens is Pim Fortuyn niet te vergelijken met Geert Wilders: ‘Wilders’ uitspraken zijn te provocerend’. Andere politici die te gast waren in het programma zijn onder meer Alexander Pechtold, Jan Marijnissen, Mark Rutte en Geert Wilders.

OM

In 2012 trof vastgoedmakelaar Harry Mens een schikking met het Openbaar Ministerie. Deze schikking was voor het opmaken van een valse factuur. Het bedrijf van Mens, ‘Mens Makelaardij’ zou geld in rekening hebben gebracht voor werkzaamheden die niet waren verricht. Mens liet toentertijd weten ‘alleen te betalen om van het gedoe af te zijn’ en heeft dan ook nooit toegegeven dat het ging om fraude.

Privéleven

Op 2 augustus 2014 werd bekend dat Harry Mens en zijn vriendin Lara uit elkaar gingen. Hij zei hier zelf over dat het niet meer werkte en dat ze al niet meer samenwoonden. Ook voegde hij er aan toe: ‘En nee, er is deze keer geen ander in het spel. Ik ben vrijgezel voor het eerst in, nou, toch wel vijftig jaar, denk ik.’ Harry Mens is vader van twee dochters met zijn ex-vrouw Suze. Met de vrouw waarmee hij een buitenechtelijke relatie had, Mouna, kreeg hij ook twee dochters. De dochters van de verschillende vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden. In augustus 2014 werd bekend dat één van de dochters van Harry Mens en Mouna met meidengroep TP4Y deelnam aan Holland’s Got Talent. In 1997 publiceerde Harry Mens een biografie (‘Als een Mens iets wil’). Op het moment van schrijven woont Harry Mens in Noordwijk.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.