Henk Peter Kip

Henk Peter Kip (1963) is sinds oktober 2012 directievoorzitter van Mitros. Mitros is een woningcorporatie die voornamelijk werkzaam is in Nieuwegein en Utrecht.

Carrière

Henk Peter Kip studeerde economie en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van huis uit is hij dan ook jurist en econoom. In 1988 had hij zijn studie afgerond en zodoende zijn doctorandustitel op zak. Hierna werkte hij bij de Nederlandse Vereniging van Banken, waar hij Secretaris Algemene Zaken was. Dit werk deed hij elf jaar. In 2000 maakte hij de overstap naar de vastgoedindustrie: hij werd manager Strategie & Beleid bij Talis, een woningcorporatie die woningen in de regio Nijmegen beheert, bouwt en verhuurt. Na zes jaar bij Talis te hebben gewerkt maakte Henk Peter Kip de overstap naar woningcorporatie Portaal. Tussen 2007 en 2012 was hij directeur van Portaal Nijmegen. In het najaar van 2012 stopte Kip als regiodirecteur bij Portaal in Nijmegen en trad hij aan als directievoorzitter voor Mitros Utrecht.

Nevenfuncties

Naast zijn functie als regiodirecteur vervulde hij meerdere nevenfuncties. Zo was hij in 2012 lid van de Raad van Commissarissen bij Qjube b.v. Ook is hij sinds 2010 lid van de Beroepenveldcommissie Facilitaire Dienstverlening bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en sinds datzelfde jaar is hij ook lid van de Raad van Commissarissen van Enserve BV. Bovendien is hij per februari 2012 lid van de Raad van Toezicht van de stichting Thuiszorg Midden Gelderland.

Mitros

Met ingang van 1 september 2012 trad Henk Peter Kip aan als directievoorzitter van de Utrechtse woningcorporatie Mitros. Mitros speelt een belangrijke rol in Utrecht en Nieuwegein er woont namelijk één op de vijf mensen in Utrecht en Nieuwegein in een woning van Mitros. De woningcorporatie is met haar bijna 30.000 woningen dan ook de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht een Nieuwegein. De missie van de Utrechtse woningcorporatie luidt als volgt: ‘Mitros vindt dat iedereen recht heeft op goed wonen. Wij zijn er om dit mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Dit doen wij door het verhuren van goede en betaalbare huizen in Utrecht en Nieuwegein.’ Met zijn aantreden werd Kip voorzitter van een driekoppige directie. Eén van de belangrijke zaken waar hij zich mee bezig ging houden was het verbeteren van de klachtenafhandeling bij de woningcorporatie. Bij Portaal vond men Kip een nuchtere kijk hebben en een grote kennis van zaken. Zo was hij er verantwoordelijk voor dat Portaal in Nijmegen weer een corporatie werd waar de gemeente graag mee samenwerkt en waar mensen graag een woning huren.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.