Jaap Blokhuis

Jaap Blokhuis is per september 2017 lid van het Supervisory Committee van Vesteda en adviseur bij Egeria Real Estate. Blokhuis werd geboren in 1958 en studeerde tussen 1976 en 1983 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Begin carrière

Na het afronden van zijn studie begon Jaap Blokhuis zijn carrière in het vastgoed in 1983 bij Nationale-Nederlanden Vastgoed in Den Haag. Daar werkte hij zeven jaar als manager. In 1990 werd Blokhuis Country Manager bij ING Real Estate UK, waardoor hij twee jaar werkzaam was in Londen. Hierna bleef hij bij ING Real Estate, maar werd hij Vice President bij ING Real Estate US in Washington. In 1993 werd hij directeur Vastgoed bij ING Real Estate.

Redevco en Corio

In 1999 trad Blokhuis in dienst als CEO van Redevco, het vastgoedfonds van de familie Brenninkmeijer, oftewel de eigenaars van het C&A concern. Onder de leiding van Blokhuis groeide het private fonds uit tot een professionele vastgoedonderneming met 6,5 miljard euro in de winkelportefeuille. Hierbij speelde het omvormen van de oorspronkelijke vastgoedafdeling van C&A een cruciale rol. Na Redevco kwam Blokhuis terecht bij het beursgenoteerde retailvastgoedfonds Corio. In 2012 had hij hier eerst een functie als commissaris bij de Raad van Commissarissen van Corio, later werd hij Hoofd Verkoop, waarbij hij zodoende verantwoordelijk was voor het verkoopprogramma. In het jaarverslag van 2013 van Corio stond benoemd dat Blokhuis zijn functie als eindverantwoordelijke voor een verkoopprogramma had neergelegd. Dit bleek te zijn omdat hij een voltijdsfunctie elders is gaan bekleden. In april 2014 stapte Blokhuis dan ook over naar Multi Corporation, waar hij CEO werd.

Multi Corporation

Jaap Blokhuis werd in april 2014 CEO van Multi Corporation en nam zo het stokje over van Dick van Well, die die positie ad interim bekleedde, nadat de Nederlandse vastgoedonderneming was overgenomen door de Amerikaanse investeerder Blackstone. Door deze overname vertrok de voormalig grootaandeelhouder en oprichter Hans Veggel.

Vesteda en Egeria Real Estate

Sinds september 2017 is Blokhuis lid van het Supervisory Committe van Vesteda, de grootste commerciële Nederlandse woningbelegger. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, in vastgoed. Daarnaast is Blokhuis sinds september 2017 ook adviseur bij Egeria Real Estate, een bedrijf middels Egeria Real Estate Investments investeert in commercieel en residentieel onroerend goed op toplocaties in de Nederlandse Randstad, Berlijn en Boston.

Nevenactiviteiten

Naast zijn bestuurlijke werk was Blokhuis ook bij veel bedrijven commissaris. Zoals gezegd was hij dat bij Corio. Ook bij de Rabo Vastgoed Groep zat hij in de Raad van Commissarissen. Op het moment van schrijven is hij bovendien commissaris bij Heembouw. Eerder was hij commissaris bij het NRW en Ecostream. Ook zat hij in de adviesraad van BPF Bouwinvest en WPM.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.