Job Dura

Job Dura is de voorzitter van het Raad van Bestuur bij Dura Vermeer groep NV, gevestigd in Rotterdam. Hij is de zoon van Daan Dura, een bekende ondernemer en Rotterdams societyfiguur die in 2011 is overleden. Maar wie is Job Dura (junior) eigenlijk?

Jeugd

Job Dura

Job Dura is geboren in 1962 in Rotterdam. Hij werd geboren in een reeds succesvolle en ondernemende familie. Zijn betovergrootvader, de gelijknamige Job Dura, richtte in 1855 het bouwbedrijf Dura Vermeer op. Job Dura is met het bedrijf opgegroeid. Dura is echter niet meteen na de middelbare school tot het familiebedrijf toegetreden, hij heeft eerst gestudeerd. Dit heeft hij gedaan in Rotterdam. Eerst bedrijfseconomie aan de HEAO, en later dezelfde studie maar dan op universitair niveau aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1988 behaalde hij zijn bachelor. Als het aan zijn vader, Daan Dura, had gelegen, had hij gelijk na de HEAO in het familiebedrijf kunnen stappen, zo stelde Job Dura in een interview. Dura koos er echter zelf voor om verder te studeren. Later, in 1995, behaalde hij ook nog een master in Real Estate, tevens aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Loopbaan

Na zijn studie bedrijfseconomie is Job Dura in 1988 begonnen bij ABN Amro. Hier heeft Dura echter maar twee jaar gewerkt. Dura was van mening dat een klein bedrijf beter bij hem paste. In een klein bedrijf heerst er immers een minder diplomatieke cultuur, is er meer ruimte voor ondernemerschap en daardoor meer vrijheid. In 1990 is Dura officieel begonnen bij het familiebedrijf Dura Vermeer, waar hij in 2004 lid van de Raad van Bestuur werd en vervolgens in 2010 voorzitter. Ook al is hij in 1990 pas officieel begonnen, zo voelt het voor Dura niet. In een interview in 2011 stelt hij namelijk het volgende: “Als je mij zou vragen hoe lang ik hier [Dura Vermeer] in dienst ben, zeg ik: 48 jaar”. Job Dura junior is inmiddels de vijfde generatie Dura’s in het familiebedrijf.

Job Dura Fonds

Het Job Dura fonds is in 1994 opgericht door Job’s vader, Daan Dura, ter ere van het 140 jarig bestaan van Dura Bouwgroep (nu Dura Vermeer). Het fonds is opgericht uit dankbaarheid voor de mogelijkheden die de stad Rotterdam de familie Dura en hun bedrijf heeft verschaft. Het heeft de naam het Job Dura Fonds gekregen om de grondleggers en hun gelijknamige opvolgers te eren. Job Dura junior is de voorzitter van dit fonds. Ieder jaar kent het fonds de Daan Dura Aanmoedigingsprijs (voorheen: Job Dura Prijs) uit aan een initiatief in de regio Rotterdam dat zich richt op de inzet, training en educatie van jongeren in een stedelijke omgeving.

Thuis situatie

Dura heeft 3 kinderen; één van hen is vernoemd naar zijn vader en overgrootvader Daan Dura.

Kortom, Job Dura is een man die zijn bedrijf door en door kent. Job Dura is met Dura Vermeer opgeroeid en meegegroeid en heeft ervoor gezorgd dat dit bedrijf en tevens hijzelf succesvol zijn geworden.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.