Johan Buijs

Johan Buijs (1965) zit in de Raad van Bestuur van Intervest Offices & Warehouses, een bedrijf dat investeert in kantoorgebouwen en logistieke panden. Daarvoor werkte hij acht jaar als algemeen directeur van Nieuwe Steen Investments, een beursgenoteerde vastgoedmaatschappij gevestigd in Hoofddorp.

Carrière

Johan BuijsJohan Buijs studeerde ‘Civiele Techniek’ aan de Technische Universiteit Delft. Nadat hij deze opleiding afrondde, werd hij in 1989 Constructeur bij het adviesbureau D3BN Civiel Ingenieurs. Dit bedrijf focust zich op het ontwerpen van draagconstructies in de utiliteitsbouw. Door het inzetten van ingenieurs kan D3BN tegen de laagste kosten bouwen wat gevraagd wordt. Het is daarom niet verassend dat Buijs zijn carrière hier startte. Door goed na te denken en op een andere denkwijze dan de conventionele manier tegen een opgave aan te kijken, streeft het adviesbureau D3BN ernaar om tot betere, slimmere en goedkopere oplossingen te komen. De focus op constructie is hierbij een belangrijke factor, doordat deze zo bepalend is voor de haalbaarheid van een project. In 1994 kon Buijs, nadat hij zo’n vijf jaar relevante werkervaring had opgedaan bij het adviesbureau D3BN Civiel Ingenieurs de overstap maken naar D3BN Rotterdam, waar hij zowel projectmanager als directeur werd. Na zo’n zes jaar maakte Buijs de volgende overstap naar Wereldhave, een bedrijf dat zich focust op winkelcentra in Frankrijk, België, Finland en Nederland. Buijs werd hier hoofd van de afdeling Bouwzaken. In 2006 werd Buijs benoemd tot statutair directeur van Wereldhave, waarna hij na twee jaar de overstap maakte naar Nieuwe Steen Investments, waar hij CEO werd.

Nieuwe Steen Investments

Eind 2016 vertrok Johan Buijs, na een periode van acht jaar, bij Nieuwe Steen Investments (NSI). Dit is in goed overleg gegaan met de commissarissen. Bij het aantreden van Buijs in september 2008 dreigde het NSI verzeild te raken in een diepe crisis, wat Buijs ter nauwer nood heeft kunnen voorkomen. Tegenwoordig lijkt NSI er weer boven te zijn en vindt er sinds jaren weer groei plaats. De opvolger van Buijs is Bernd Stahli, voormalig Managing Director, Head of Property, van zakenbank Kempen & Co. NSI focust zich sinds de komst van Stahli alleen op de Nederlandse kantorenmarkt. Het doel is om maximaal resultaat voor de aandeelhouders te realiseren door waarde toe te voegen met proactief vastgoedbeheer en herinvesteringen in kapitaal, ondersteund door een sterke balans. Na het vertrek van Buijs bij NSI stapte hij ook uit het bestuur van IVBN, de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland.

Nominatie ‘Vastgoedman van het Jaar’

Vanwege zijn inspanningen om NSI er bovenop te helpen, is Buijs in genomineerd als Vastgoedman van het Jaar 2016, helaas voor Buijs won voormalige CEO van WPM Groep, Pieter Affourtit, de titel.

Intervest Offices & Warehouses

Sinds april 2015 is Buijs bestuurder in de Raad van Bestuur van Intervest Offices & Warehouses. Dit bedrijf werd in 1996 opgericht als N.V. en is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap dat sinds 1999 aandelen op Euronext Brussels noteert. Er wordt vooral geïnvesteerd in up-to-date gebouwen die gelegen zijn op strategische locaties. De focus van de kantoor-, logistiek- en vastgoedportefeuille ligt op de gebieden rondom Antwerpen en breidt zich steeds verder uit in België en naar Nederland en Duitsland.