Jurriaan de Reijer

Jurriaan de ReijerJurriaan de Reijer werd op 15 december 1966 geboren in Papendrecht. De Reijer groeide op in Drunen, waar hij een onbezorgde jeugd had. In 1978 begon De Reijer aan zijn havo-opleiding. Nadat hij zijn havodiploma behaalde, besloot de jonge De Reijer nog door te leren en begon aan het Atheneum in Den Bosch, aan de Rijksscholengemeenschap (RSG). De Reijer had al op jonge leeftijd een grote ambitie om een leidinggevende functie te bekleden. Als klein jongetje beantwoorde De Reijer de vraag wat hij later wilde worden steevast met ‘directeur’. Hieruit blijkt zijn vastberadenheid om het bedrijfsleven in te gaan. Nadat De Reijer zijn middelbare schooltijd afrondde en zijn vwo-diploma behaalde, besloot hij om op advies van zijn vader bedrijfskunde te gaan studeren aan de Nijenrode Business University, waar hij de fijne kneepjes van het vastgoed vak leerde en de basis voor het zakendoen werd gelegd. In 1990 rondde hij zijn bachelor af.

Begin van carrière

Nadat Jurriaan de Reijer zijn studententijd afrondde, vond hij het tijd om te gaan solliciteren en een baan te zoeken. Er moest immers toch geld verdiend worden. Samen met een studiegenoot bracht De Reijer een gids uit over de kunst van het solliciteren. Dit was het begin van ‘Nobiles’, een bedrijf dat gidsen uitgaf met daarin uitgebreide bedrijfsprofielen. Dit zeer succesvolle bedrijf werd later overgenomen door de Telegraaf Media Groep toen De Reijer 29 jaar oud was. Hij had op dat moment al heel veel bereikt voor iemand van die leeftijd, waaronder financiële zekerheid. Bovendien werd de creatieve uitdaging minder, wat De Reijer uitdaagde om aan iets nieuws te beginnen. Hij besloot te gaan reizen, maar ook dit begon na verloop van tijd te vervelen. Na enkele tijd kocht Jurriaan de Reijer de eerste panden van de Universiteit van Amsterdam aan de Oudezijds Voorburgwal in het centrum van onze hoofdstad. Deze verkocht hij vrijwel direct in appartementsrechten door. De Reijer had echter geen intentie om zijn carrière in het vastgoed voort te zetten, maar dit is wel wat gebeurde.

Vastgoed carrière

Ondanks het feit dat hij weinig ervaring had in de vastgoedwereld, had de aankoop van de Amsterdamse universiteitspanden tot gevolg dat Jurriaan de Reijer honderden woningen per jaar liet renoveren. De Reijer begon ook met de renovatie van oude ziekenhuizen, scholen en kloosters tot woningen in de grootste steden van Nederland. Op deze manier probeert de Reijer oude gebouwen te behouden voor de toekomst. Dit proces wakkerde de voorliefde die De Reijer heeft voor monumentaal binnenstedelijke vastgoed aan. Ook het creatieve proces dat daaraan voorafgaat spreekt De Reijer erg aan. De Reijer houdt zich overigens ook bezig met nieuwbouw. In de afgelopen jaren heeft hij zo’n tweehonderd nieuwbouwwoningen toegevoegd aan de hoofdstad. Deze en alle andere activiteiten op het gebied van vastgoed begeleidde Jurriaan de Reijer vanuit zijn woonplaats St. Tropez. Tussen 1999 en 2004 was hij hier woonachtig. Zijn vastgoedactiviteiten bleven echter niet beperkt tot Amsterdam en Nederland; ook in Frankrijk hield De Reijer zich bezig met grootschalige vastgoedprojecten. Zo ontwikkelde hij onder andere zo’n 150 villa’s en legde hij een golfbaan aan bij Les Forges. Sinds een aantal jaar ligt de focus van De Reijer niet langer op de grootschalige projecten, maar houdt hij zich bezig met privé beleggingen op het gebied van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Inmiddels is Jurriaan de Reijer een gerespecteerd vastgoedondernemer met een aanzienlijke portefeuille op het gebied van grote monumentale panden en bedrijfsruimtes.