Ronald Huikeshoven

Ronald Huikeshoven

Ronald Huikeshoven is (mede-)directievoorzitter van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Huikeshoven werd op 11 augustus 1962 geboren in Amsterdam. Na zijn middelbare schooltijd besloot Huikeshoven aan de Hoge Technische School (HTS) Bouwkunde te gaan studeren, met aansluitend een opleiding HTS Bedrijfskunde. Na het behalen van zijn diploma’s begon hij zijn carrière bij verschillende bedrijven die toezien op de bouw binnen de restauratie- en renovatie sector. Terwijl hij zijn eerste werkervaring opdeed, volgde Huikeshoven tevens meerdere opleidingen, zoals bijvoorbeeld de opleiding NVM-makelaar en een postdoctorale opleiding vastgoedkunde. Daarnaast behaalde hij ook de opleiding tot Chartered Surveyor, geaccrediteerd vanuit de ‘Royal Institution of Chartered Surveyors’ (RICS). Vanuit deze ervaringen kon zijn professionele carrière van binnen de projectontwikkeling van start gaan.

Carrière

In 1993 begon Ronald Huikeshoven bij Amstelland Vastgoed. Amstelland Vastgoed is één van de voorlopers van het huidige AM. Huikeshoven begon hier in de hoedanigheid van ontwikkelingsmanager. Bij deze functie waren zijn voornaamste verantwoordelijkheden het ontwikkelen van vastgoed in de Noord-Holland regio. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden vond toentertijd echter plaats in Amsterdam en omstreken. In 1997 besloot Huikeshoven de overstap te maken naar Bouwfonds MAB, waar hij begon als ontwikkelingsmanager. Later werd hij directeur ontwikkeling voor het noordelijke gedeelte van de Randstad. Vervolgens maakte hij tussen 1997 en 2007 onderdeel uit van de groei van deze organisatie binnen Amsterdam. Tegenwoordig wordt Bouwfonds MAB nog steeds gezien als een belangrijke ontwikkelaar in Amsterdam en omstreken.

In 2007 besloot Huikeshoven terug te keren naar AM, maar dan in de hoedanigheid van ‘Regio Directeur Noord West’. Binnen deze functie zijn de voornaamste taken het ontwikkelen van inspirerende duurzame projecten. Het algemene doel van AM is om leefomgevingen een hoge kwaliteit mee te geven binnen zowel gebieden aangrenzend aan steden als binnen landelijke gebieden. Zo investeert AM regelmatig in studenten- en starterwoningen, waarbinnen de kwaliteit van ruimte gegarandeerd wordt. Sinds september 2016 vormt Ronald Huikeshoven met Gerhard Bolk de centrale directie van AM.

AM

AM wordt gedreven door de ontwikkeling van vastgoed die zowel inspirerend als duurzaam van aard dient te zien. Door op een creatieve en betrokken manier te werk te gaan, streeft AM ernaar om de verschillende beschikbare locaties zo optimaal mogelijk te benutten. Daadkracht, transparantie en volle bezieling staan bij alle projecten van AM centraal. Ronald Huikeshoven is mede-initiatiefnemer van veel van deze projecten binnen de regio waarvoor hij verantwoordelijk is, zoals bijvoorbeeld in Weesp, Haarlem en Hoofddorp. Ook binnenstedelijke ontwikkelingen zoals projecten aan de Amsterdamse Zuidas vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Daarnaast is Huikeshoven tevens invloedrijk geweest binnen het project ‘I AM YOU’, waarvan het voornaamste doel was om woon-, werk- en winkelomgevingen te ontwikkelen waarbij innovatie en co-creatie centraal staan.

Nevenactiviteiten

Ronald Huikeshoven is regelmatig spreker op grote vastgoed congressen, zoals bijvoorbeeld tijdens de Provada 2016. Huikeshoven maakte hier onderdeel uit van een lezing over de toenemende druk op de woningmarkt in en om Amsterdam. Naast zijn directiefunctie bij AM is hij tevens voorzitter van het bestuur van het architectuurinstituut ‘ABC’ in Haarlem, alsmede bestuurslid van ‘ULI Nederland’ en lid van de redactieraad ‘Gebiedsontwikkeling.nu’. Ook is Huikeshoven secretaris van het bestuur stichting ‘Het Nieuwe IJ’ en lid van het algemeen bestuur van het ‘Forum voor Stedelijke Vernieuwing’. Tenslotte is hij regelmatig jurylid bij verschillende architectuurprijzen, zoals bij de Nederlandse architectuurprijs ‘BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016’, een prijs die uitgereikt wordt door de branchevereniging van de Nederlandse architectenbureaus (BNA).