Dick van Hal

Dick van Hal is sinds 2008 CEO bij het bedrijf Bouwinvest. Hij is gespecialiseerd in vermogensbeheer en heeft binnen dit vakgebied dan ook erg veel ervaring. Verder is van Hal sinds 2013 ook actief bij de IVBN, de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland. Deze vereniging behartigt de gezamenlijke belangen van de grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in pensioenfondsen, verzekeringen, vermogen en vastgoedfondsen. Binnen deze vereniging bekleedt van Hal de functie van het bestuur. Ook is van Hal sinds 2011 actief bij de ‘Dutch Green Building Council’, een onafhankelijke organisatie die pleit voor een zo duurzaam mogelijk label voor Nederlandse gebouwen en gebieden. Ook hier maakt van Hal deel uit van het bestuur.

Opleiding

Dick van Hal heeft zijn opleiding bij INSEAD afgerond. Deze ‘business school’ is gespecialiseerd in het samenbrengen van mensen, culturen en ideeën met het onderliggende idee om organisaties te transformeren. INSEAD heeft verschillende internationale campussen, onder andere in Frankrijk, Singapore in Abu Dhabi. In totaal geven 145 docenten les. Deze docenten inspireren jaarlijks meer dan 1000 participanten in verschillende programma’s. Doordat van Hal deze opleiding in 1997 heeft gedaan, heeft hij een brede achtergrond en heeft hij een breed netwerk op kunnen bouwen tijdens zijn studieloopbaan zelf. Voordat van Hal begon bij INSEAD, heeft hij bij de Universiteit van Amsterdam de opleiding ‘Investment Analist’ gedaan van 1981 tot 1985. Daarvoor heeft van Hal ook aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gestudeerd, tussen 1977 en 1980.

Overige Werkervaring

Dick van Hal heeft verder erg veel verschillende andere functies bekleed in zijn carrière. Zo is hij bij ‘Holland Financial Centre’ van 2009 tot 2013 lid geweest van de ‘Real Estate Branche’ en is hij van 2005 tot 2008 CEO geweest van ‘Syntrus Achmea Real Estate & Finance’. Zijn functie als CEO kwam niet uit de lucht vallen, want al sinds 1980 was Van Hal actief bij Centraal Beheer Achmea. Hij is hier begonnen als manager bij verschillende afdelingen en heeft tussendoor, van 1995 tot 1998, als Managing Director bij Staalbankiers gewerkt. In 1999 kwam hij terug bij Achmea, maar deze keer bij de afdeling vastgoed, waar hij tot 2002 tevens ‘managing director’ was.

Bouwinvest

Sinds 2008 is Dick van Hal CEO bij Bouwinvest. Dit vastgoedbedrijf is een van de grootste onafhankelijke vastgoedvermogensbeheerders in Nederland. Bouwinvest is bedoeld voor institutionele investeerders en de grootste aandeelhouder binnen dit bedrijf is het pensioenfonds bpfBOUW. Bouwinvest heeft een beleggingsportefeuille van 6,1 miljard euro die is ondergebracht in verschillende fondsen, waaronder een woning-, kantoren- en winkelfonds. Verder maken internationale investeringen in Europa, de VS en Azië tevens deel uit van de portefeuille. Als belangrijkste punten noemt Bouwinvest op haar website dat zij gespecialiseerd zijn in het beheren van vermogen dan dat vastgoed daarbij hun ‘core business’ is. Zij positioneren zichzelf als een stabiele organisatie waarbij een ‘conflict of interests’ bestaat tussen investeerders. Zij zien zichzelf als een klantgerichte organisatie waarbij ‘maatwerk’ het sleutelwoord is.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.