Dirk Anbeek

Dirk Anbeek (1963), CEO van investeringsmaatschappij Wereldhave, is een perfect voorbeeld van een succesvolle vastgoedjongen. Zo noemde Vastgoed Journaal hem op de derde plek in de top 150 van Vastgoedbeslissers en was Anbeek een van de vijf genomineerden voor de Vastgoedmarkt Award 2014/2015. Binnen de vastgoedwereld werd hij vaak gezien als een ‘outsider’, maar waarom?

Wereldhave

Sinds 2012 bekleedt Anbeek de functie van CEO bij Wereldhave, hij zorgde ervoor dat de investeringsmaatschappij, binnen ruim een jaar, weer een positief resultaat in de boeken zette. Goede resultaten komen Anbeek niet zomaar aanwaaien, hij zorgt zelf voor zijn succes. Dirk Anbeek wijkt namelijk af van zijn concurrenten door een andere strategie na te leven. Deze retail-topman ziet beleveningsbeleid en highstreet niet als het enige doel. “Voor het echte funshoppen kunnen ze bij anderen terecht,” claimt Anbeek. Een risicovolle maar succesvolle strategie, zo blijkt maar. Voordat Anbeek CEO werd van Wereldhave, is hij van 2009 tot augustus 2012 lid van de Raad van Bestuur en managing director van Wereldhave geweest. Anbeek had in zijn jaren als managing director van Wereldhave de eindverantwoordelijkheid voor een verscheidenheid landen waar Wereldhave actief is. Na drie jaar is Anbeek echter gepromoveerd tot CEO. Gezien de successen die hij in zijn korte periode als CEO al boekte, is zijn promotie een logische stap geweest. Wereldhave slaat dankzij Dirk Anbeek een goede weg in waarin vele financiële successen in het verschiet liggen. Verder heeft Anbeek een druk bestaan, naast zijn functie als CEO bij Wereldhave, bekleedt hij momenteel ook de functie van Commissaris bij Detailresult Groep, Deen Supermarkten en Ordina.

Ahold

Voordat Anbeek CEO werd van Wereldhave, heeft hij enkele jaren bij Ahold gewerkt. Hij begon in 1996 en hij heeft tot 2005 verschillende internationale managementfuncties vervuld. Zo was Anbeek namens Ahold werkzaam als CFO bij ICA Europe in Scandinavië van 2001 tot en met 2003. Daarna, van 2004 tot 2009, is hij voor hetzelfde bedrijf Commissaris geworden. Na 2005 is Anbeek een lichtelijk andere weg ingeslagen. Hij werd in dit jaar namelijk aangewezen als directeur Franchise en Vastgoed bij Albert Heijn Ahold.

Start van Anbeek’s carrière

Dirk Anbeek’s echte professionele carrière is echter niet bij Ahold gestart, deze is van de grond gekomen bij accountants- en belastingadviseurbedrijf PriceWaterhouseCoopers (PwC), waar hij in 1994 aan de slag ging als senior consultant. Er mag dus welgesteld worden dat Anbeek vrij vroeg al een goede kant op ging.

Van senior consultant bij PwC tot CEO bij Wereldhave

Een loopbaan van senior consultant bij PwC tot CEO bij het beursgenoteerde Wereldhave. Het is duidelijk dat Dirk Anbeek een mooie lijst van werkgevers op zijn curriculum vitae heeft staan. Zijn eerste plek als ‘Meest belangrijke vastgoedbeslissers van 2014’ door Chalet Group laat zien dat Anbeek veel in zijn mars heeft.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.