Jeroen Kool

Jeroen Kool werd op 26 november 1974 geboren in Wageningen. Kool bracht zijn jeugd samen met zijn ouders en zijn anderhalf jaar oudere broer Mark door in het Gelderse Heelsum. Als kind speelde hij graag met lego en wilde hij piloot of autocoureur worden. Na het behalen van zijn havo diploma aan het Doorwerth Duno College in Doorwerth besloot om tevens zijn atheneum diploma te halen. Nadat Kool zijn middelbare school periode afrondde, ging hij Bedrijfskunde studeren aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens zijn studententijd in Groningen heeft Kool gewoond in de Visserstraat en aan de Parkweg. Gedurende zijn hele jeugd en studententijd heeft Kool in de horeca achter de bar gewerkt, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met het bedrijfsleven.

Studententijd

Het meest interessante dat Kool tijdens de opleiding Bedrijfskunde heeft geleerd, is naar eigen zeggen de universitaire denkwijze die de studenten van de RUG bijgebracht wordt. Doordat Kool het doctoraalexamen van de opleiding Bedrijfskunde positief heeft afgerond, heeft hij de titel ‘doctorandus’ verkregen. Toen hij deze titel behaalde, was het zijn ambitie om een eigen bedrijf te starten. Om deze droom waar te maken, besloot Kool in 2000 te verhuizen naar Amsterdam. Hij kwam te wonen in een appartementencomplex op de Singel in de binnenstad. Vanuit deze locatie richtte hij zijn eerste vastgoed bedrijf op, genaamd Singeldam Vastgoed BV. De naam is een combinatie van de locaties ‘De Singel’ en ‘De Dam’, beiden gesitueerd in Amsterdam. Het kantoor van Singeldam is centraal gelegen tussen de Singel en de Dam, wat de naam van het bedrijf verklaart.

Jeroen Kool en Singeldam

Jeroen Kool houdt zich met zijn bedrijf Singeldam Vastgoed bezig met commercieel vastgoed. Het bedrijf focust zich op beleggingen binnen Nederland. Doordat Singeldam voor eigen rekening koopt, kan het bedrijf snel te werk gaan. Kool heeft met zijn bedrijf gekozen voor een brede spreiding van het vastgoed, waardoor het risico beperkt wordt. Kool ziet het als doelstelling om het rendement op lange termijn te optimaliseren. Daarvoor werkt hij voor de grotere projecten samen met een vaste combinatie van vermogende eindbeleggers. Daarbij staan de relaties met klanten centraal. Zelf streeft hij naar het behoud van lange termijn relaties, waarbij er niet alleen een tevreden relatie bestaat, maar vooral een tevreden eindgebruiker. Kool houdt zich met zijn bedrijf bezig met beleggingen in zowel oude als nieuwe kantoorpanden met variërende contracten. De voorkeur van Singeldam gaat hierbij uit naar lange contracten of huurcontracten die aflopend van aard zijn. Singeldam belegt tevens in woningen, waarbij de voorkeur uitgaat naar complete panden. De staat van deze panden kan variëren van slecht tot uitstekend en wanneer zich er onder het pand een bedrijfsruimte bevindt, is dit voor Kool en zijn bedrijf geen probleem. Bij winkels ligt de focus van Singeldam op goede locaties van supermarkten, bouwmarkten, winkels of complete winkelcentra. Jeroen Kool vindt het meest interessante aspect aan zijn baan de interactie met alle betrokken personen.

Privé

In 2005 besloot Jeroen Kool om samen te werken met vastgoedondernemer Ebe van Riesen. Samen zetten zij in een record tijd één van de meest succesvolle vastgoed bedrijven van Amsterdam op. Nadat zij na een aantal jaar een gedeelte van hun portefeuille verkochten, besloot Kool het wat rustiger aan te doen. Tegenwoordig is Kool het grootste gedeelte van het jaar te vinden op het zonnige Spaanse eiland Ibiza. Het warme klimaat bevalt hem erg goed en hij kan zijn hobby watersport hier regelmatig beoefenen. Na een mislukte relatie met Lieke van Lexmond heeft Jeroen Kool momenteel al een aantal jaar een gelukkige relatie. De toekomstdroom van Kool is om op 55-jarige leeftijd met pensioen te gaan.

Jeroen Kool is sinds oprichting van zijn investeringsfonds “Jeroen Kool Investments” actief op Twitter.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.