Marcel Boekhoorn

Marcel Boekhoorn is een Nederlandse ondernemer en investeerder. In 2009 zette hij zichzelf op de kaart in de Nederlandse vastgoedmarkt met een van de grootste beleggingsdeals tot nu toe. Maar wie is Marcel Boekhoorn eigenlijk?

Duizendpoot

Marcel Boekhoorn zag het levenslicht op 30 oktober 1959 in Nijmegen. Hij begon zijn professionele carrière bij Deloitte & Touche als registeraccountant. Boekhoorn is immers opgeleid tot registeraccountant, maar de benaming “duizendpoot” kan inmiddels beter aan Boekhoorn toegeschreven worden. Van dierentuinen tot Bakker Bart en Telfort, Boekhoorn vindt het allemaal even interessant. Inmiddels is Boekhoorn gescheiden en vader van drie kinderen. In 2007 een Marcel Boekhoorn een relatie gehad met actrice en playmate Tatjana Simic. Momenteel is het onbekend of Boekhoorn een relatie heeft.

Humor

Marcel Boekhoorn staat ook bekend ook zijn gezonde dosis humor. Dit is goed terug te vinden in de naam van Boekhoorn’s eerste vennootschap. Zijn eerste vennootschap heet namelijk Bowolar. Bowolar staat voor Boekhoorn Wordt Lachend Rijk. Rijk, dat werd Boekhoorn zeker. Hij staat inmiddels op plaats nummer 19 in Quote’s rijkenlijst, met een vermogen van 1,3 miljard euro, waarschijnlijk met een grote glimlach op zijn gezicht. Lachend rijk worden, dat is typisch Boekhoorn.

Topprestaties

De eerste grote investering van Marcel Boekhoorn die hem redelijk op de kaart zette was de aankoop van Bakker Bart. Boekhoorn heeft Bakker Bart vervolgens met veel winst verkocht. Maar de deal die hem écht op de kaart zette was de verkoop van het voorheen verlieslijdende bedrijf Telfort. Boekhoorn verkocht dit bedrijf aan KPN en verdiende hiermee ongeveer 300 miljoen euro. Een behoorlijk mooi bedrag dus. Verder kocht Boekhoorn in 2000 Ouwehands dierentuin in Rhenen. Hij besloot hier tevens zijn kantoor te vestigen. Boekhoorn heeft er verder eigenhandig voor gezorgd dat Ouwehands weer winstgevend werd. Dit heeft hij voor elkaar gekregen door onder andere toestemming te geven voor de opnames van de succesvolle Nederlands jeugdsoap ZOOP in Ouwehands. Grappig feitje: zijn dochter, Kim Boekhoorn, speelt nog een klein bijrolletje in ZOOP. In 2017 haalde Boekhoorn twee panda’s naar Ouwehands die hij voor €1 miljoen per jaar huurt van de Chinezen die dat geld gebruiken voor  onder andere natuurbescherming en het fokken van panda’s.

Onroerend goed

Chalet Group is het vastgoedbedrijf van Marcel Boekhoorn. Chalet Group zet zich momenteel goed op de markt door een geduchte speler te zijn in de groeiende markt van flexkantoren. Tevens heeft Boekhoorn sinds 2009 met Chalet Group een vastgoedportefeuille opgebouwd van meer dan een miljard euro.

Marcel Boekhoorn nu

In 2012 stond Marcel Boekhoorn aan de leiding van een grote groep investeerders die de High Tech Campus in Eindhoven overnamen van Philips. Maar sinds 2013 heeft Boekhoorn niet stilgezeten. Zo zette hij in november van 2013 een investeringsfonds op, dat investeert in nieuwe technologieën in de energiesector. Op 12 februari van 2014 werd bekend dat hij samen met verschillende andere Nederlandse investeerders een licentie heeft verworven voor het boren naar aardolie in Tunesië.

 

Kortom, Marcel Boekhoorn is van vele markten thuis. Een duizendpoot die wel tegen een stootje kan. En, zoals zijn vennootschap al laat zien, is Marcel Boekhoorn een kei in lachend rijk worden. 

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.