Walter de Boer

Walter de Boer, bestuursvoorzitter van gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD), werd in 1958 geboren en begon in 1982 aan de opleiding Bouwkunde bij de HTS (de Hogere Technische School). Nadat hij deze opleiding succesvol had afgerond, begon de Boer in 1987 aan de TU Delft aan de master Bouwkunde. De Boer is afgestudeerd binnen de richting Architectuur en Stedenbouw. De Boer is gehuwd en heeft twee kinderen.

Carrière

Tijdens zijn studie heeft Walter de Boer gewerkt als zelfstandig architect bij architectenbureau van Latum. Dit deed hij tussen 1982 en 1987. Vanaf 1987 werd hij projectmanager van commercieel vastgoed bij Brink Groep en PRC Nederland. In 1991 ruilde hij deze baan in als ontwikkelingsmanager Bouwfonds Woningbouw van de Regio Midden-Nederland. Dit deed hij tot 1997, want toen werd hij directeur vastgoedontwikkeling bij het VOF Bouwfonds Fortis. In 2003 wisselde hij opnieuw van baan en werd directeur Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV in de regio Midden Nederland. Deze functie heeft hij vervuld tot 2008, toen werd hij bestuursvoorzitter van Bouwfonds Property Development. De Boer had tot juli 2017 ook een lidmaatschap bij de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep, de moedermaatschappij van BPD.

Bouwfonds Property Development

Binnen de visie en aanpak van BPD waar Walter de Boer zich voor inzet, speelt samenwerking een cruciale rol. Omdat Bouwfonds zich bezighoudt met gebiedsontwikkeling, komen ze dagelijks in aanmerking met alle gemeenten in Nederland. Hun doel daarbij is om woongebieden te creëren met een hoge gebruikswaarde en een sterke identiteit waarbij voor iedereen die bij de projecten betrokken is een duurzaam rendement te behalen is.

Rabo Vastgoedgroep

Bij de Rabo Vastgoedgroep werd Walter de Boer lid van de hoofddirectie in 2009. De Rabo Vastgoedgroep bestaat uit een aantal bedrijven, waaronder Bouwfonds Ontwikkeling, wat tevens het bedrijf van de Boer is, MAB Development, FGH Bank, Bouwfonds Investment Management en Fondsenbeheer Nederland. Samen zijn zij actief in elke fase van de vastgoedketen en vormen zij een unieke combinatie van de ontwikkeling van activiteiten gecombineerd met financiering en investment management. Verder zijn de kernpunten van Rabo Vastgoedgroep om capaciteiten te bundelen, ambities te realiseren en om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit laatste punt wordt geprobeerd te realiseren door vier pijlers, namelijk duurzaam vastgoed, integer ondernemen, verantwoorde bedrijfsvoering en maatschappelijke betrokkenheid.

Matexi

In april 2017 stelde de Belgische buurtontwikkelaar Matexi De Boer aan tot een van de vijf externe bestuurders. De Boer is de eerste buitenlandse bestuurder in de Raad van Bestuur. Matexi heeft al ruim 70 jaar ervaring als buurtontwikkelaar en realiseerde meer dan 35.000 duurzame woningen en appartementen van hoge kwaliteit.

Wilt u ook een achtergrondartikel op deze website? Stuur een bericht naar info@vastgoedjongens.nl.